Kategorier
Bergvärme

Bergvärme Stockholm – tips och råd 

Bergvärme i Stockholm har kommit att bli alltmer intressant för företag, fastighetsägare, BRF:er och – givetvis – även för vanliga villaägare. Förra vintern gav viktiga läropengar i att elen är långt ifrån gratis och långt ifrån konstant i sitt pris

Tvärtom: många blev snabbt varse om att direktverkande el direkt gav sig på sparkontot i samband med att temperaturen sjönk och elpriset höjdes. Detta gjorde att man som villaägare också ville investera sig ur krisen och rakt in i jämnare, mer hanterbara kostnader – vilket, för många, innebar bergvärme i Stockholm. 

Är det då en bra idé? Vi tänkte här nedan låta dig avgöra det på egen hand och detta genom att rada upp lite information samt allmänna tips och råd – enligt följande: 

  • Dyr installation. Även om du väljer rätt företag – vilket vi ska återkomma till senare – så får du räkna med att bergvärme i Stockholm kommer med en hög, initial kostnad där du får betala åtminstone 200.000 kronor. Och, det kan också bli dyrare om du tvingas borra djupare. 
  • Sänker energikostnaden. Får du valuta för dessa pengar? Oh ja, bergvärme kan sänka dina kostnader med närmare 80% och dessutom så sker också en värdeökning av din villa. Det tar några år innan investeringen når break-even, men väl där så kommer du att årligen kunna räkna hem en stor summa pengar. 
  • Rätt företag. För att bergvärme ska vara ett gångbart alternativ så krävs rätt förutsättningar – och rätt företag som partner. Ett företag som sticker ut på ett positivt sätt är Klimio som alltid kan erbjuda kunderna professionell hjälp från start till mål. De undersöker geologin, de kan ta hand om både grävning och borrning, de erbjuder rådgivning vid köp av värmepump samt installation av den du väljer. Utöver detta så är Klimio även med kunden i framtiden med exempelvis underhåll och service av värmepumpen. Ett säkert kort och en given lösning om du vill gå vidare med bergvärme i Stockholm.