Kategorier
Bygg

Bygglov eller inte?

För den som har eget hus är det inte ovanligt att ha ett garage eller en carport på tomten. Vill man bygga detta är det viktigt att se om det behövs bygglov.

Kristina var så trött på att alltid behöva skrapa rutorna på bilen innan hon skulle åka till jobbet. Hon hade börjat få ont i lederna och det gjorde inte skrapandet och kylan lättare. Nu hade hon börjat fråga sin make Kent om han kunde starta bilen och skrapa rutorna åt henne, vilket han gjorde.

Det var en kall vinter och istället för att som året innan bara behöva skrapa ibland, var det varje dag. Så Kent hade två bilar att göra isfria varje morgon. Även han började tycka att det var jobbigt och i huvudet började han fundera på vilka lösningar som skulle vara bra för dem och som inte var alltför dyrt.

Vilka är reglerna för bygglov?

När vintern hade börjat släppa sitt grepp om området kändes det fantastiskt och Kent slapp äntligen skrapa rutor. Månaderna gick och det började bli sensommar. Även om det var långt innan kylan kom började Kent bekymra sig. Det var då han bestämde sig för att det nog var dags för den där carporten han önskat sig.

Han kontaktade en byggfirma för att höra om möjligheterna. Han fick veta att det krävdes bygglov för att bygga en carport för två bilar. De kunde hjälpa honom att skriva en ansökan så att han kunde skicka in den för bedömning och förhoppningsvis skulle den bli godkänd och bygget kunde börja.

Bygglov färdigbehandlad

Det tog ganska lång tid innan allt var klart så han var glad att han bett om bygglovshjälp i slutet av sommaren. Därför kunde byggfirman han anlitat sätta igång innan det blev frost och marken frös. Han hade velat överraska sin fru men det var lite svårt att dölja att en carport byggdes. Men det var tydligt att hon hade blivit överlycklig.

Hon kunde dock inte förstå hur bilen skulle hålla sig isfri då det var öppet i ena änden. Han lovade henne att det skulle fungera då han visste att hon inte skulle tro honom förrän det blev vinter. Men då blev hon lika förundrad som ett litet barn. Förutom det var det lycka för dem båda, det var en sak som var säker.