Kategorier
Okategoriserade

Genomför en husbesiktning när man säljer eller köper hus i Uppsala

Att köpa eller sälja hus är en av livets största affärer för de flesta. Vill man inte råka ut för några obehagliga överraskningar efter affären så genomför man en husbesiktning i Uppsala.

Att vara spekulant på ett hus eller att vara säljare av ett hus är lite samma sak. Man vill ha ett bra hus som inte innehåller några skavanker som inte syns. Fungerar allt som det ska så slipper man dra upp affären igen efter några år. Det är nog vad de flesta som ska genomföra fastighetsaffärer önskar och vill.

Som säljare till ett hus har du upplysningsskyldighet när det gäller olika saker för huset. I princip kan man ju alltid skriva ett friskrivningsavtal om man inte vill få något problem i efterhand. Men med ett friskrivningsavtal brukar man ofta förlora pengar på slutpriset i gengäld.

Husbesiktning berättar hur huset mår

Därför är det bra för både säljare och köpare att genomföra en husbesiktning i Uppsala inför en fastighetsaffär. Som köpare har man en stor undersökningsplikt, vilket många inte är medvetna om. Om man gör en husbesiktning kan man bli medveten om eventuella problem man kanske missat.
Då får man också ett papper på hur saker och ting mår i huset, och som blivande fastighetsägare bör ta hand om. Alla hus, oavsett om de är nya eller gamla, har någon form av problem. En del drar sig ur en fastighetsaffär efter en besiktning, medan andra ser det som en härlig utmaning i framtiden.