Kategorier
Bergvärme

Gratis bergvärme i Göteborg

Uppvärmning slukar den största delen av energin i ett hushåll. Därför är bergvärme i Göteborg ett så bra alternativ. Det enda som kostar är installationen.

Bergvärme innebär att man borrar ett hål på mellan 50 och 200 meter ner i marken. Efter bara några meter stöter man i Göteborg oftast på berg och då fortsätter man att borra tills man når den värme som finns lagrad i berget. Värmen är lagrad solvärme och kallas också geovärme.

Nu är den första delen av anläggningen avklarad och det är viktigt att den utförs av en kunnig och erfaren entreprenör. Borrar man på fel ställe eller inte tillräckligt djupt finns det risk att man inte får tillräcklig effekt. Geovärmen utvinns, transporteras via rör och utsätts för processer som gör att värmen kan användas i radiatorer, golvvärme och till varmvatten.

Bergvärme är gratis och håller jämn temperatur året om

När man valt att investera i en bergvärmeanläggning får man tillgång till gratis uppvärmning av huset. Kostnaden för att installera anläggningen betalar sig efter ett par år och man kan glädja sig åt att inte behöva bekymra sig för elkostnaden. Bergvärme är dessutom ett miljövänligt alternativ.
När du ska anlita en installatör av bergvärme i Göteborg är det viktigt att du väljer en erfaren och kunnig entreprenör. Detta för att säkerställa att borrningen blir korrekt utförd och att du får ut så mycket värme som möjligt ur anläggningen. Om du gör det kommer du inte att behöva ha några bekymmer med uppvärmning i framtiden.