Kategorier
Okategoriserade

Hur länge håller rör som renoverats med relining i Stockholm?

Med relining i Stockholm kan man renovera rörstammarna och slipper det jobbiga stambytet. Men är relining hållbart och lika säkert som ett vanligt stambyte?

Med relining kan man montera en ny insida i de gamla rörstammarna och på så vis få dem att hålla i ytterligare trettio är. Det betyder att relining är lika hållbart som nya rör. Tekniken är väl beprövad och helt säker. De företag som är specialiserade på relining i Stockholm lämnar också en generös garanti på sitt arbete.

Relining går betydligt snabbare än ett stambyte eftersom man inte behöver riva upp badrumsgolvet för att komma åt golvbrunn och rör. Det innebär att man också kan bo kvar i sin bostad under tiden som renoveringen pågår. På så vis är relining också mycket billigare än ett stambyte.

Så går en relining i Stockholm till

Innan man kan utföra en relining måste rörstammarna kontrolleras för att se om de är i tillräckligt bra skick för att kunna fodras. Har de stora hål kan man vara tvungen att i stället byta rörstammarna. Därför ska man inte vänta för länge med att att renovera dem. Besiktningen av rörstammarna görs med hjälp av en liten videokamera som filmar rören på insidan samtidigt som man tittar på en videoskärm.

Därefter måste rören göras rena på insidan eftersom den nya beläggningen annars inte kommer att fastna. Sedan monteras nya flexibla rör på insidan av rörstammarna. Under hela processen videofilmar man rören för att säkerställa att den nya insidan blir korrekt monterad.