Kategorier
Hantverk

Kan du fortfarande hitta en smed i Stockholm?

Ordet smed för gärna tankarna till 1700- och tidiga 1800-talets Stockholm. Allt gjordes för hand och olika skrå var en dominerande del av gatubilden. Finns det fortfarande smide för hand?

Det går fortfarande att hitta en smed i Stockholm. Idag har yrket förändrats, man arbetar på ett helt annat sätt än hur det var på 1700-talet. En smed kan arbeta med allt från att ta fram speciella produkter vid nybygge till vacker dekoration för hemmet.

En produkt som är vanlig att anlita en smed för är för att få vackra räcken. Smide kan även innebära att göra smycken men många arbetar inom industrin. Framför allt där det krävs speciallösningar. Det går i stort sett att ta hjälp av en smed i Stockholm till alla former av stålkonstruktioner där det behövs ett gediget hantverk.

Stålkonstruktioner i Stockholm kräver ibland en smed

Smedens uppdrag är att bland annat förädla och ta fram produkter till bland annat stålkonstruktioner. Det är viktigt vid byggen i Stockholm. Ibland krävs det att det görs specialbeställningar för att kunna ta fram unika konstruktioner.

Några vanliga stålkonstruktioner kan vara ett speciellt trappräcke, eller för att ta fram passande vattenledningar. Anledningarna till att det kan behövas en välutbildad och erfaren smed är många.
Miljömedvetna företag kan med fördel leta efter en smed som specialiserat sig på att ta fram mer miljövänliga stållösningar. Det blir allt vanligare att ställa krav på hållbarhet och att även stålet tas fram med mer hänsyn till miljön. Läs mer om smed på denna sida: https://www.smedstockholm.se/