Kategorier
Okategoriserade

Lastväxlarflak – frågor & svar 

I den här texten ska vi titta närmare på lastväxlarflak och ge dig som läsare lite ny information, kunskap, tips och råd kring detta. Ser man till branscher inom transport, logistik och exempelvis bygg så blir lastväxlarflak en detalj som gör en enorm skillnad. 

Jämför man kostnaden för exempelvis nya lastbilar mot att investera i lastväxlarflak så är det en enorm skillnad – och på köpet så får man också en flexibel lösning som går att anpassa på ett helt annat sätt. Det finns definitivt ett värde i att välja att investera i lastväxlarflak och genom detta också ta nästa steg som företag. 

Det finns emellertid också saker att tänka på och detaljer att vara medveten om. Genom att svara på några vanliga frågor så hoppas vi att du får den kunskap du behöver – enligt följande: 

Hur fungerar ett lastväxlarflak? 

Det fina är att ett lastväxlarflak – genom hydraulik – är enkelt att sköta vid exempelvis lastning. Genom det hydrauliska systemet kan man snabbt och enkelt – och säkert – byta flak och därmed också byta last med en hastighet som möjliggör att man kan åta sig fler uppdrag. Utöver detta så blir det också en detalj där inte lika många personer krävs – något som minskar risken för olyckor samtidigt som onödig manskraft inte behövs. 

Hur många olika typer av lastväxlarflak finns? 

Lastväxlarflak finns i hur många olika modeller, storlekar och utföranden som helst. Du kan  välja mellan stängda, öppna, containrar – och mer unika och skräddarsydda flak för exempelvis transport av farligt gods. Gällande det senare så finns även möjligheten att tillverka lastväxlarflak för just dina unika behov och för de laster du normalt transporterar och fraktar. Behöver du ett mer vanligt flak så kan vi tipsa om den stora marknaden för begagnade lastväxlarflak – där kan du hitta kvalitet till riktigt fina priser! 

Läs mer om lastväxlarflak på denna länk: lastväxlarflak.nu