Kategorier
Bygg

Telfer för farliga miljöer

Inte alla miljöer är ofarliga. Vi vet att speciell hänsyn måste tas vid exempelvis explosionsfarliga miljöer. En telfer med säker och certifierad konstruktion löser många problem.

Var skulle många av oss vara idag utan våra telfrar? Lyfthjälpmedel av olika typ har vi människor använt sedan urminnes tider. Idag är vi mer tekniskt avancerade men i någon form har vi alltid behövt hjälp med tunga lyft. Människan är uppfinningsrik. Vi har alla möjligheter att hitta korrekt lyfthjälp och en telfer passar nästan överallt.

Ett intressant och speciellt område när det gäller telfer är farliga miljöer. Här vill vi minimera närvaron av människor och i största möjliga utsträckning använda utrustning som kan manövreras säkert. Fjärrstyrning är definitivt att föredra. Farliga miljöer är ofta explosionskänsliga och då måste också utrustningen som används anpassas.

Elektrisk eller manuell telfer

Användningen och miljön avgör förstås vad som passar för just er tillämpning. Vissa utrymmen har möjligheter till elektricitet, andra inte. Manuell styrning är också ett tillgängligt alternativ. Givetvis finns telfer för alla anpassningar och för alla tyngder. Är miljön explosionsfarlig används speciella komponenter i telfern för att undvika problem.

Vad räknas som explosionsfarliga miljöer? Många tillämpningar i industrimiljöer är känsliga men vissa är mer bekymmersamma än andra. Vi talar om kemi och petrokemi, exempelvis. Miljöer som oljeraffinaderier och anläggningar som hanterar gas är utsatta även de. Tillverkning av färg och hantering av avlopp är även de mindre oskyldiga än namnet antyder.

En bra telfer med godkända och certifierade komponenter löser många problem.