Kategorier
Renovering

Trägrindar för villor och för gårdar

När man vill och behöver hägna in trädgårdar, tomter och jordbruksmark är trägrindar det givna valet. Naturmaterial är vackert och starkt och håller länge.

Det går inte att påstå att det första intrycket är det bestående – men det är inte långt ifrån sanningen. Det som först möter ögat tenderar att stanna kvar i medvetandet. Därför är det roligt och viktigt att ha en entré som är både vacker och funktionell. En riktigt bra trägrind uppfyller båda dessa önskemål med råge.

Idag har väldigt många lantbruk djur och inte minst hästar. Hästar får inte hållas i hagar med taggstängsel då de är flyktdjur och kan skada sig allvarligt på sådana. Man behöver hitta bra alternativ och en inhägnad med trägrind är ett sådant. En trägrind håller bra och ser prydlig ut men faller inte ihop av att någon bara tittar på den.

Trägrindar för hållbarhet och utseende

När man arbetar med att tillverka och sälja tåliga trägrindar måste man hela tiden ha i bakhuvudet att alla kunder har olika förutsättningar. Hagar med djur har ett oerhört skiftande utseende och trägrindens utseende och funktion behöver anpassas motsvarande. En klok tillverkare ser till att ha ett stort urval modeller.

Vänder man ryggen åt hagar och fält kanske man ser en vacker trävilla med tillhörande trädgård. Där kanske ägaren vill behålla små barn och husdjur på rätt sida. Då passar det utmärkt med en vacker och stabil trägrind även där. Det skapar en välkomnande entré till tomten samtidigt som den förhindrar små rymningar av allehanda slag.