Kategorier
Bergvärme

Bergvärme för invånare i Stockholm

För de som bor i hus i Stockholm finns ofta frågan om vilken uppvärmning som passar bäst. Ett alternativ är bergvärme, ett ekonomiskt val för hus på berggrund.

Melinda och Anton hade köpt ett hus strax utanför Stockholm. Det hade varit kärlek vid första besöket och de bestämde sig där och då. Inte ens faktumet att huset värmdes upp med el skrämde paret, trots att det varit tuffa tider då elpriserna verkligen skjutit i taket. Men de hade planer för det.

Huset hade varit under deras budget så det fanns utrymme för att byta ut värmesystemet. Räckte inte pengarna fick de spara lite till, det var enkel matematik. De hade flera alternativ att fundera på. Pellets var ett av dem och bergvärme var ett annat. De behövde dock djupdyka i ämnet innan de bestämde sig.

Bergvärme lockar

Efter att ha funderat under en tid bestämde de sig för att ta kontakt med flera företag, bland annat www.bergvarmestockholm.com, för att få veta mera. De ville träffa personer som jobbade med de olika uppvärmningsmetoderna och sedan ta ett beslut. Möten bokades och det blev några intressanta dagar. Båda sakerna lät bra men tanken på hur enkelt bergvärme var verkade mer intressant.

Efter att ha lyssnat och funderat bestämde de sig för att anlita företaget som arbetade med bergvärme i Stockholm. Med den typen av uppvärmning krävs väldigt lite arbete. Inga beställningar som kunde missas. Borrningen och installationen skulle bli lite dyrare men i förlängningen skulle kostnaderna bli betydligt mindre vilket i förlängningen var det viktigaste.