Kategorier
Boende

Låssmed i Göteborg har jour också

Att vara låssmed är ett yrke som kräver rörlighet, tålamod och skicklighet eftersom en låssmed i Göteborg ofta får rycka ut och hjälpa de som blivit av med sin nyckel och låst sig ute.

Kanske är det just jourutryckning som många tänker på när de tänker på en låssmed. Men jobbet innebär så mycket mer än att öppna en låst dörr. Låssmeder är också de som installerar låsen och ordnar med nyckelsystemen så att det går att hålla ordning på dem. Ofta är det stora hyresfastigheter med hundratals nycklar. Det kan också vara nyckeltaggar till passersystem. Många gånger hjälper de också till med att se över säkerheten i stort och sätta in larm och kameraövervakning.

En välutbildad låssmed med erfarenhet vet vad som är viktigt

Men en villaägare eller lägenhetsinnehavare kan också få mycket hjälp av en låsfirma. Kanske vill man ha ett brytskydd på ytterdörren eller ett titthål och en säkerhetskedja. Då ringer eller mejlar man bara en låssmed och så går det lätt att ordna.

När man ändå har en låssmed på plats är det väldigt bra att se över all säkerhet. Den som arbetar med lås och ibland blir tvungen att byta ut lås och reparera skador efter ett inbrott, vet var de svaga punkterna finns. Man kan till exempel få hjälp med att sätta ett bättre lås på altandörren och montera fönsterlås eller galler på utsatta områden. Det är enkla saker som kan avskräcka från inbrottsförsök, och det är något som den som arbetar med lås och säkerhet genast ser.