Kategorier
Tak

Takläggare i Sala inspekterar tak

Om ditt hustak inte är tätt, riskerar du att vattnet från regn och smält snö tränger in och skadar huset. Låt en takläggare i Sala inspektera och åtgärda taket.

Ett hustak får inte alltid den uppmärksamhet som det förtjänar. Visst kan vi beundra ett tak med tegelpannor som lyser röda i solljuset. Men ett tak har flera andra funktioner utöver att vara vackert att skåda. Det ska vara tätt så att det inte finns minsta risk att vattnet från skyfall och snö tränger in.

Vi tänker kanske inte alltid på att ett hustak måste vara väl isolerat. Varm luft stiger som bekant uppåt och tar energin sig ut genom taket, gläds bara kråkorna. Av det skälet kan det vara en bra investering att i samband med byte av takbeklädnad även se över isoleringen.

Vilka uppgifter har då en takläggare? En av de allra viktigaste uppgifterna för takläggaren är att göra ett grundarbete med att lägga ut takpapp. Och när underarbetet är klart är det dags att montera takbeklädnad. Det kan handla om tegel- och betongpannor men alternativ finns i form av plåttak och papptak.

Takläggare i Sala renoverar tak

På senare tid har ditt hustak visat tecken på ålderskrämpor. Någon morgon efter en kraftig storm har du funnit flera tegelpannor i trädgården. Du bestämmer dig för att klättra upp på taket för att se vad som har hänt. Synen gör dig inte glad. Några tegelpannor saknas och andra har ställt sig på tvären.

Istället för att klättra vidare, kontaktar du en välrenommerad firma med takläggare i Sala. En takläggare kommer på besök och gör en fackmannamässig besiktning. Hans besked gör dig inte överväldigande lycklig men du får distinkta förslag till åtgärder. “Taket ser inte bra ut och jag är rädd att det inte kommer att hålla tätt så mycket längre”, säger han.

Du inser det prekära läget och ber takläggaren komma med ett förslag till detaljerade åtgärder och med en offert. Baserat på den offert du får beställer du ett nytt tak med tegelpannor. I offerten ingår också att byta plåtar på skorstenen och vindskivor samt att byta ut hängrännor och stuprör. Läs mer om takläggare i Sala på webbsida: takläggaresala.se