Kategorier
Renovering

Trapphusrenovering anpassad efter arkitektur och tidsperiod

Trapphuset är det första man möts av då man kommer in i en fastighet. Ska man göra en trapphusrenovering gäller det att också ta hänsyn till arkitekturen.

Ett fint trapphus gör att både boende och besökare känner sig välkomna då de stiger in i fastigheten. Men ett fräscht trapphus motverkar faktiskt också skadegörelse. Visst kostar det pengar att renovera ett trapphus men samtidigt ökar värdet på fastigheten. Ser man samtidigt till att åtgärda eventuella energiläckage sänker man också uppvärmningskostnaderna.

En trapphusrenovering ska utföras av experter och man kan inte bara anlita en vanlig målare. Detta eftersom det gäller att ta hänsyn till tidstypiska detaljer och materialval. Ibland finns det också vackra väggmålningar i trapphus, vilka då kräver expertkunskaper när de ska restaureras. Ett företag som är experter på trapphusrenovering kan också hjälpa till med att återställa trapphus till originalskick.

Vad ingår i en trapphusrenovering?

Vill ni utföra en renovering av trapphuset ska ni kontakta ett företag som har trapphusrenovering som sitt expertområde. Då kommer de först på ett kostnadsfritt besök och tillsammans går man igenom vad som ska göras. Man kan också få hjälp med färgsättning. Ofta blir det bäst om man håller sig till tidstypiska kulörer från när huset byggdes.

En trapphusrenovering kan förutom målning innebära golvrenovering, byte av fönster, dörrar, postboxar, lamparmaturer och annan trapphusinredning. Innan arbetet påbörjas är det viktigt att man skriver ett ordentligt avtal med företaget som ska utföra trapphusrenoveringen. I det ska både ett slutpris och ett datum för när renoveringen ska vara färdig finnas med.