Kategorier
Hantverk

Vackert smide i Stockholm

Låt kreativiteten flöda vid trädgårdsplaneringen i Stockholm. Med hjälp av smide kan det mesta bli möjligt. Skicka iväg en förfrågan – vem vet vad som händer?

Anna och Petter hade länge längtat efter att få planera sin egen trädgård. Nu hade de varit igång under en längre tid och det ena efter det andra hade börjat växa till. Där fanns både öppna ytor för barnen att leka på, flera häckar och på somrarna fanns ett flertal rabatter med många olika blomster.

Nu hade sedan flera veckor tillbaka löven räfsas bort och trädgården lagts i vila. Anna skulle åka iväg på en tjejresa till Grekland och Petter kunde äntligen sätta igång med hennes födelsedagspresent. Hon älskade nämligen levande ljus. Så han hade kontaktat en smed som skulle hjälpa honom att göra lite trädgårdskonst.

Smide som lyser upp mörka kvällar

Smeden som arbetade i Stockholm hade fått ritningar som hon redan börjat arbeta på. Bland annat hade Peter beställt tjocka smidespelare i olika storlekar som skulle placeras ut i trädgården. På dessa skulle lampor i form av bollar att placeras. På vissa skulle också marschaller kunna sättas för att tändas vid speciella tillfällen.

När Anna kom hem hämtade Anders henne på busstationen. Hon drog efter andan när de körde in genom grindarna och de två smideskorgarna lystes upp av veden som brann i dem. Alla ljuspelare hade också tänds och det var som att åka in i ett sagolandskap. Det var ett helt enkelt ett fantastiskt jobb gjort i smide. Presenten var en given succé, det skvallrade Annas våta kinder om.

Lär dig mer om smide på denna sida: allsvets.se